Hoera, één jaar!

Published by Beheerder on

Precies een jaar geleden, op 28 juni 2019, zetten onze bestuursleden de handtekening voor de oprichting van de Stichting Schoolverteller. De tijd is sindsdien voorbij gevlogen, maar ons eerste jaar liep heel anders dan verwacht!

Dankzij een Europese subsidie maakten we een vliegende start met het project Reis mee, dat liep van de Kinderboekenweek tot begin 2020. Dat was nog maar net afgerond, toen het coronavirus in onze wereld verscheen.

De voor verschillende steden geplande schoolbezoeken ter gelegenheid van Wereldverteldag (20 maart) werden afgezegd. Voorbereidingen voor een museumproject, dat moest aansluiten bij de komende kinderboekenweek, werden stilgelegd. Een verhalenproject rond 75 jaar bevrijding kreeg wel subsidie, maar is voorlopig uitgesteld.

Dat betekent niet dat we bij de pakken neer zijn gaan zitten. Via social media en ons blog deelden de zes Schoolvertellers afgelopen maanden allerlei vertelideeën voor het (thuis)onderwijs. We bedachten een alternatief, eenvoudiger project voor Kinderboekenweek, rondom recente geschiedenis en oral history. We zijn bezig met de planning van een scholingsdag over het gebruik van het vertelkastje. En er zit nog veel meer in de pijplijn, maar we kunnen (helaas) niet alles tegelijk…

Kortom, ondanks corona zijn wij na een jaar juist springlevend en vol ideeën. Komend jaar laten de Schoolvertellers van zich horen!

 

 

Categories: Nieuws