Inspiratiedag kamishibai

Published by Beheerder on

Op zaterdag 27 november 2021 organiseert Stichting Schoolverteller in
‘s-Hertogenbosch een inspiratiedag over kamishibai, het Japanse vertelkastje.

(Klik hier om direct naar het aanmeldformulier te gaan onderaan de pagina)

Een kamishibai is een houten frame met deurtjes, waarin je een stapel afbeeldingen plaatst. Je schuift de platen één voor één tevoorschijn, terwijl je het bijbehorende verhaal vertelt. Door het grote (A3-)formaat is het kastje ideaal om voor te lezen of te vertellen aan een grote groep kinderen.

Programma

Tijdens deze inspiratiedag krijg je van ervaren gebruikers tips voor gebruik en/of aanschaf van vertelkastje en platen.
Maar is veel meer mogelijk met een vertelkastje dan je in eerste instantie misschien denkt: je kunt ook zelf vertelplaten maken voor in het kastje of ze door kinderen laten tekenen/schilderen. Ook daarmee gaan we aan de slag.

De dag ziet er als volgt uit:

  • 10.00 uur Inloop met informatiemarkt
  • 10.30 uur Opening en introductie thema
  • 11.00 uur Eerste workshopronde
  • 12.30 uur Lunchpauze met informatiemarkt
  • 13.30 uur Tweede workshopronde
  • 15.00 uur Plenaire presentaties, vragenrondje
  • 16.00 uur Afsluiting

In onderstaande flyer kun je meer lezen over de inhoud van de workshops (klik op de flyer om te vergroten).

Voor wie?

De dag is bedoeld voor iedereen die werkt met kinderen in de basisschoolleeftijd, zoals leerkrachten en medewerkers van BSO’s. Ervaring met vertellen is niet nodig.
In workshops ga je praktisch aan de slag met werkvormen, die je daarna meteen op school of BSO kunt toepassen.
Wil je al meer weten over vertelkastjes en hoe ze werken? Op ons blog publiceren we in de aanloop naar de inspiratiedag al een aantal artikelen over kamishibai.

Locatie

De inspiratiedag vindt plaats in Kindcentrum De Ontdekking te ‘s-Hertogenbosch.

Kosten

Deelname kost €99 per persoon, inclusief koffie, thee en koek. Werk je in het onderwijs? Dan kun je mogelijk gebruik maken van het nascholingsbudget van je school – een deel daarvan mogen leerkrachten individueel invullen.

Coronamaatregelen

Een CoronaCheck bij toegang is niet nodig, maar we gaan ervan uit dat je de geldende overheidsregels respecteert en thuisblijft bij corona-gerelateerde symptomen.
We houden waar mogelijk 1,5 meter afstand aan. De Ontdekking heeft een ruime aula/theaterzaal, zodat dit ook tijdens het plenaire deel van de dag mogelijk is. Om grote drukte tijdens de workshops te vermijden is het aantal deelnemers beperkt.
Daarnaast zal er desinfectiemateriaal voor handen en meubilair aanwezig zijn.

Aanmelden

Meld je aan voor deelname met onderstaand formulier. Vergeet niet om na het invullen rechtsonder op ‘Verzend‘ te klikken!

Na je aanmelding ontvang je binnen enkele werkdagen per e-mail een bevestiging en een factuur. Je deelname is definitief op het moment dat de factuur is betaald.
Heb je na een week nog niets gehoord? Check dan even je spamfolder en neem contact met ons op als je daar ook geen reactie vindt.
Mocht je ziek worden en toch niet kunnen komen? Dan mag je een plaatsvervanger sturen. Voor annuleringen vanaf 15 november kunnen we helaas geen geld terug terug betalen.

Wanneer je deelname wordt betaald door je werkgever, vul dan hier het (post)adres in van de organisatie waar je voor werkt. Die gegevens zijn nodig voor op de factuur. We sturen de factuur naar het hierboven opgegeven mailadres van de deelnemer.
Kom je met meerdere personen? Vul hieronder de namen in van je collega's, zodat we die ook persoonlijk kunnen verwelkomen.
We versturen onze nieuwsbrief een paar keer per jaar. Daarin kondigen we onze nieuwe projecten en evenementen aan en delen we tips voor het vertellen met kinderen.