Inspiratiedag kamishibai

Published by Beheerder on

UPDATE: Ondanks alle voorzorgsmaatregelen hebben we besloten de inspiratiedag voorlopig uit te stellen. We vinden het niet verantwoord om mensen uit het hele land naar Den Bosch te laten reizen voor deze bijeenkomst. We hopen binnenkort een andere datum te prikken in het voorjaar van 2021!

Op zaterdag 7 november 2020 organiseert Stichting Schoolverteller in ‘s-Hertogenbosch een inspiratiedag over het vertelkastje.

Een vertelkastje of kamishibai is een houten frame met deurtjes, waarin je een stapel afbeeldingen plaatst. Je schuift de platen één voor één tevoorschijn, terwijl je het bijbehorende verhaal vertelt. Door het grote (A3-)formaat is het kastje ideaal om voor te lezen of te vertellen aan een grote groep kinderen. Er is veel meer mogelijk met een vertelkastje dan je misschien in eerste instantie denkt. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf verhalen en platen maken voor of met kinderen.

Tijdens deze inspiratiedag krijg je van ervaren gebruikers tips voor gebruik en/of aanschaf van vertelkastje en platen. In workshops ga je praktisch aan de slag met werkvormen, die je daarna meteen op school of BSO kunt toepassen.

De dag is bedoeld voor iedereen die werkt met kinderen in de basisschoolleeftijd, zoals leerkrachten en medewerkers van BSO’s.
Deelname kost €95 per persoon, inclusief koffie, thee en koek. Werk je in het onderwijs? Dan kun je mogelijk gebruik maken van het nascholingsbudget van je school – een deel daarvan mogen leerkrachten individueel invullen.

Meer informatie

Een globaal programma van de dag en beschrijving van de inhoud van de workshops vind je in onze flyer. Klik op onderstaande afbeeldingen om ze te vergroten of download de flyer met de knop.

Voorkant flyer kamishibaidag Achterkant flyer kamishibaidag

Aanmelden

Meld je eenvoudig aan door onderstaand formulier in te vullen (vergeet de verzendknop niet!)

Wil je meerdere mensen van één organisatie aanmelden? Dat gaat handiger via een e-mail aan info@schoolverteller.nl. Vermeld in je bericht alsjeblieft de namen van de deelnemers en naam/adres van de organisatie.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging met factuur.

[Het aanmeldformulier wordt weer zichtbaar zodra de nieuwe datum bekend is!]

Corona

Om grote drukte te vermijden is het aantal deelnemers voor deze inspiratiedag beperkt. De Ontdekking heeft een ruime aula/theaterzaal, zodat het ook tijdens het plenaire deel van de dag goed mogelijk is 1,5 meter afstand te houden. De workshops vinden plaats in klaslokalen, met een maximum van 8 deelnemers per groep. Daarnaast zal er desinfectiemateriaal voor handen en meubilair aanwezig zijn.

Wanneer we door nieuwe overheidsmaatregelen gedwongen worden het evenement af te gelasten, dan betalen we je bijdrage weer terug.
Mocht je zelf op het laatste moment moeten afzeggen, omdat je ziekteverschijnselen hebt, dan horen we dat graag zo snel mogelijk. Je mag in ieder geval een collega sturen die je vervangt. Lukt dit niet? Dan kijken we samen naar een oplossing.

 

 


1 Comment

Inspiratiedag uitgesteld – Schoolverteller · 09/10/2020 at 16:28

[…] ontkomen wij er ook niet aan. Met pijn in ons hart hebben we besloten onze Kamishibai Inspiratiedag voorlopig uit te stellen. De dag stond gepland voor 7 november aanstaande en we hadden al de nodige […]

Comments are closed.