Reinou Vogel

Published by Beheerder on

Iedere keer opnieuw valt het me op hoeveel plezier kinderen hebben en vanzelfsprekend leren als hun verbeeldingskracht wordt aangesproken. Fantasie, taal, presentatie, samenwerking, luisterhouding, kennisoverdracht… Zo belangrijk om uit te gaan van beleving in het onderwijs. Zo blijven kinderen nieuwsgierige mensen, die in deze steeds veranderende wereld willen blijven leren en ontdekken.

Reinou Vogel is verhalenverteller, groepsleerkracht en vakleerkracht muziek. Als kind al bedacht, speelde, schreef, vertelde en zong ze eigen verhalen en liedjes. Zo’n 10 jaar geleden sloot Reinou de leerroute vertellen met en voor kinderen op de Vertelacademie af met het Canon vertelproject op vijf basisscholen. Een project waarbij kinderen levende geschiedenisverhalen hoorden en ook zelf leerden vertellen. Ondertussen heeft Reinou op vele scholen verteld, vertellessen en vertelprojecten opgezet en uitgevoerd. Een daarvan was het project:  “Op zoek naar de museumschat”, in samenwerking met het Flipje Tielmuseum, waarbij kinderen naar aanleiding van voorwerpen eigen verhalen verzonnen en aan ouders en elkaar vertelden. Steeds vaker combineert Reinou vertellen en muziek.

“Verhalen geven je vleugels. Ze nemen je mee naar een andere tijd een andere plaats een andere werkelijkheid”. Vlieg je mee? www.vertelvogel.nl

Facebook
LinkedIn
Instagram