Reis mee: tussenstation

Published by Beheerder on

In september en oktober 2019 ging Stichting Schoolverteller in een sneltreinvaart van start met het project Reis mee met verhalen, dat aansloot bij het thema van de landelijke Kinderboekenweek. De bijbehorende lesbrief, waarmee leerkrachten zelf aan de slag konden, werd meer dan honderd keer gedeeld per download of e-mail. Daarnaast kregen twaalf basisschoolklassen een workshop verhalen verzinnen van een van onze Schoolvertellers.

Verschillende leerkrachten deelden de resultaten van hun lessen per e-mail of op social media en in november kwamen de Schoolvertellers bij elkaar om te beslissen welke deelnemende scholen een gratis workshop zullen krijgen. Die workshops zullen plaatsvinden in de eerste twee maanden van 2020, want de meeste scholen zijn nu te druk met de feestdagen. Maar in het nieuwe kalenderjaar zetten we onze reis voort!

Onderstaande inzendingen zijn van De kleine Johannes, Deventer (l) en Het Lichtpunt, Rhoon (r).

 

 

 

 

 

 


De  lesbrief en  workshops voor ‘Reis mee met verhalen’ zijn mogelijk dankzij een bijdrage van de EU, verstrekt door de Federation for European Storytelling (FEST).