Reis mee met verhalen

Published by Melanie Plag on

Schoolverteller gaat van start in het nieuwe schooljaar met een creatief  project dat aansluit op de kinderboekenweek. Iedereen kan meedoen met behulp van de gratis lesbrief.

Beschrijving

In het project gaan kinderen op reis in hun fantasie. Ze maken een verhaalkaart die inspiratie vormt voor een verteld verhaal. Kinderen ervaren hiermee dat verhalen bestaan uit beelden die de verteller al vertellend overdraagt, en ze ervaren dat een beeld inspiratie kan zijn voor het vertellen en schrijven van verhalen.
Wanneer je de gemaakte verhaalkaarten van jouw klas mailt naar info@schoolverteller.nl, maak je bovendien kans op een inspirerende workshop van een Schoolverteller bij jou op school!

Lesbrief

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ontvang je automatisch de download-link voor de lesbrief in je mailbox. Wil je de nieuwsbrief liever niet (meer) ontvangen? In de e-mail kun je je met één klik weer afmelden.

Verhaalkaarten

Ansichtkaarten uit de wereld van de fantasie… Welk verhaal bedenk jij bij de afbeeldingen?


De ontwikkeling van de lesbrief en de gratis workshops zijn mogelijk dankzij een bijdrage van de EU, verstrekt door de Federation for European Storytelling (FEST).