Reis mee met verhalen

Published by Beheerder on

Schoolverteller gaat van start in het nieuwe schooljaar met een creatief  project dat aansluit op de kinderboekenweek. Iedereen kan meedoen met behulp van de gratis lesbrief.

Beschrijving

In het project gaan kinderen op reis in hun fantasie. Ze maken een verhaalkaart die inspiratie vormt voor een verteld verhaal. Kinderen ervaren hiermee dat verhalen bestaan uit beelden die de verteller al vertellend overdraagt, en ze ervaren dat een beeld inspiratie kan zijn voor het vertellen en schrijven van verhalen.
Wanneer je de gemaakte verhaalkaarten van jouw klas uiterlijk 20 oktober 2019 mailt naar info@schoolverteller.nl, maak je bovendien kans op een inspirerende workshop van een Schoolverteller bij jou op school!

Lesbrief

In onze lesbrief beschrijven we stap voor stap hoe je een verhalenkaart maakt met meegebrachte voorwerpen en hoe je naar aanleiding daarvan een verhaal verzint. Er staat ook in beschreven hoe je kans maakt op de gratis workshop.

Je kunt de lesbrief hier downloaden.

Verhaalkaarten

Ansichtkaarten uit de wereld van de fantasie… Welk verhaal bedenk jij bij de afbeeldingen?


De ontwikkeling van de lesbrief en de gratis workshops zijn mogelijk dankzij een bijdrage van de EU, verstrekt door de Federation for European Storytelling (FEST).

Facebook
LinkedIn
Instagram