Wereldverteldag

Published by Beheerder on

Het wereldwijde logo voor World Storytelling Day, ontworpen door de Zweedse verteller Mats Rehnmann

Ieder jaar is op 20 maart ‘World Storytelling Day’. Wereldwijd trekken vertellers er op uit om verhalen te brengen.

Stichting Schoolverteller trekt in de week van Wereldverteldag met een karavaan van vertellers langs basisscholen om in de klas een verhaal te komen vertellen. Iedere deelnemende klas ontvangt gedurende een half uur een professioneel verteller in de klas.

Schoolverteller sluit zich hiervoor als partner aan bij het succesvolle project ‘Verteller in de klas’ van de Verhalencompagnie, die dit concept al jarenlang uitvoert in samenwerking met de Bredeschool in Gouda. In maart 2019 hebben in Gouda 78 basisschoolgroepen een verteller op bezoek gehad!

Vanaf 2020 sluit Schoolverteller aan bij de karavaan en verzorgen we een lesbrief met lessuggesties voor na het bezoek. Bovendien wordt het project uitgebreid naar scholen in de Krimpenerwaard (Verhalencompagnie) en steden waar onze eigen Schoolvertellers actief zijn (Stichting Schoolverteller.)

Op de website van de Verhalencompagnie vind je meer informatie over het project in de regio Gouda/Krimpenerwaard. Aanmelding voor deelname in deze regio verloopt ook via de Verhalencompagnie.

Werk je in het onderwijs in een andere regio en wil jij ook wel een verteller in de klas met Wereldverteldag?  Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen wat er mogelijk is. Eén van de voorwaarden is dat er per school minimaal  drie groepen meedoen.

Facebook
LinkedIn
Instagram