Over ons

Stichting Schoolverteller is een initiatief van Melanie Plag en Annette Benedictus.

Stichting Schoolverteller vindt het belangrijk dat kinderen en leerkrachten de rijkdom en de magie van het luisteren en zelf vertellen van verhalen beleven.

Kinderen laten zich graag betoveren door verhalen, en verhalen zijn daarmee een krachtig didactisch middel.

Met het luisteren naar verhalen en het zelf vertellen ervan leren kinderen zichzelf en elkaar beter kennen, doen ze kennis op, en worden waarden en wijze lessen overgedragen. Daarnaast vergroten kinderen hun woordenschat, leren ze aandachtig luisteren en waarnemen en krijgen ze zicht op verhaalstructuren.

Met verhalen

  • gebruiken kinderen hun fantasie
  • vergroten kinderen hun taalvaardigheid
  • versterken kinderen hun zelfvertrouwen
  • verruimen ze hun inlevingsvermogen
  • hebben kinderen plezier!

Schoolvertellers hebben ervaring met lesgeven en zitten vol creatieve werkvormen om kinderen actief  kennis te laten maken met de rijkdom van taal en verhalen.

Ook geven schoolvertellers inspirerende workshops aan leerkrachten, zodat die het vertellen van verhalen zelf in kunnen zetten in de klas. Doordat schoolvertellers ervaring hebben als leerkracht hebben ze vele praktische tips, waarmee verhalen in het onderwijs gebruikt kunnen worden.

Schoolvertellers zijn ervaren verhalenvertellers, ze hebben plezier in het vertellen van verhalen, en dragen dit plezier graag over.

Met Schoolverteller zetten wij de allerbeste vertellers in om kinderen én leerkrachten de kracht en de magie van het vertelde verhaal te laten beleven.

De Schoolvertellers stellen zich op deze pagina aan je voor.

Nieuws over de stichting